Obuolinis pyragas: minkštas ir cinamoninis

Kažkada jau minėjau, kad kukurūzų miltai yra vienas iš mano atradimų. Pasirodo, iš jų gaunasi ir puikus biskvitas. Jau apie kvietinių miltų naudojimą kepiniuose jau beveik ir pamiršau. Paskutinis moliūginis pyragas su didesne proporcija ruginių miltų, prisipažinsiu, patiko ne taip, kaip šitas. Moliūgas savotiška daržovė, su kuria dar ne iki galo užsimezgė mano draugystė. O kol kas apie obuolius:

20161116_1917199

20161116_191803

Vienam nemažam apvaliam pyragui reikės:

6-8 vidutinio dydžio obuoliai,
200 g kukurūzų miltų,
3 kiaušiniai,
100 ml kokosų aliejaus,
3 v.š. rudo cukraus (galima keisti medumi)
daug daug cinamono, kardamono ir imbiero (pastaruosius du derinkit kiekį pagal save)
1 a.š. kepimo miltelių
*eigoje į tešlą pyliau šiek tiek pasukų, kad tešla nebūtų per tiršta ir iškepusi ne per sausa. galima pilti kefyrą, pieną ar blogiausiu atveju, jei neturit nei vieno iš jų, šiek tiek vandens. Kukurūzų miltai gerai sugeria skystį ir greit tirštėja, todėl reikia daugiau skysčio, kad pyragas nebūtų visai sausas. 🙂 

1. Pirmiausia nulupti obuolius, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir gausiai paberti cinamono. Man šitas prieskonis yra dieviškas, todėl nepagailėjau, bet jūs kiekį galit koreguoti pagal save. Dar įberti kardamono bei imbiero, išmaišyti ir atidėti į šalį.
2. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Pasiruošti kepimo blėką ištiestą kepimo popieriumi.
3. Kiaušinius išplakti mikseriu kartu su cukrumi arba medumi, pilti aliejaus, dar kartą viską išplakti iki vientisos masės. Į mišinį suberti miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Kad nebūtų per tiršta, pyliau šiek tiek pasukų, kad tešla būtų lygi, vientisa ir švelni bei be gumulėlių. Tešla pavertus turėtų bėgti, bet nebūti skysta, tirštesnė nei blynų tešla.
4. Pusę obuolių berti į blėką, paskirstyti, dėti daugiau nei pusę tešlos, paskirstyti ant obuolių, galima sumaišyt viską kartu. Dėti likusius obuolius ir vėl pilti tešlą, viską išlyginti ir ant viršaus pabarstyti cinamono. Galima paberti ir cukraus, kad viskas karamelizuotųsi ir gražiai apkeptų. kepti įkaitusioje orkaitėje apie 45-50 min. Žiūrėti, kad nesudegtų. Į vidurį įkištas dantų krapštukas turėtų išlikti sausas. Ištraukus pyragą palikti šiek tiek pravėsti ir tada ragauti. Geriausia valgyti dar šiltą su ledais. 🙂 Nors ir kitą dieną prie kavos – puikiai. Skanaus!

20161116_193416.jpg

20161116_1934101.jpg

Reklama

Patiko? Pasidalinkite mintimis! Laukiu jūsų komentaro :)

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s